top of page

Thu, 17 Sept

|

Wenen

EMSA-reis Wenen

Helaas... Inschrijvingen zijn gesloten 😓
Andere evenementen bekijken
EMSA-reis Wenen
EMSA-reis Wenen

Tijd en locatie

17 Sept 2020, 05:00 – 20 Sept 2020, 23:00

Wenen, Wenen, Oostenrijk

Over het evenement

Liebes EMSA-Mitglieder

Naar goede gewoonte gaat EMSA weer op reis. Vorig jaar hebben we de stad van de mode bezocht. Dit jaar trekken we van 17 tot 20 september naar de stad van de muziek! De stad van Mozart, maar ook van Sigmund Freud, keizerin Sisi, Hans Asperger en hoe kunnen we Ignace Semmelweis vergeten. 

Is zo’n EMSA-reis wel iets voor mij? Wil ik wel 4 dagen doorbrengen onder de supervisie van de ervaren en bedreven reisleiders Jasper en Matthew? En dat in een stad die voor mij nog volledig onbekend is? Natuurlijk wel. En voor zij die toch nog zouden twijfelen, geven we hier 10 redenen om jullie te overtuigen:

  1. Wenen is het centrum van klassieke muziek en opera. 🎻
  2. Het heeft een zeer rijke geschiedenis vol prachtige verhalen. 
  3. In Wenen is er een diversiteit aan musea: Schmetterlinghaus, Narrenturm, klokkenmuseum, museum van moderne kunst, vredesmuseum, illusiemuseum, globemuseum…  voor ieder wat wils dus.  
  4. De vele goed onderhouden parken en tuinen bieden een leuke afwisseling in de stad. 🌳🍂
  5. De fantastische architecturale wonderen in zeer diverse stijlen weerspiegelen de rijkdom van die deze stad doorheen de eeuwen gekend heeft. 💎
  6. We zouden ons niet in Oostenrijk bevinden, moesten er geen typische, overheerlijke zoetigheden aanwezig zijn, zoals apfelstrudel, Kaiserschmarren, Sachertorte… 🍰
  7. Het is een budgetvriendelijke reis. Dat wil zeggen dat we proberen om de vliegreis voor < €100 te regelen en hostel voor drie dagen aan < €100 per persoon. Wat je daar nog uitgeeft, hangt uiteraard af van wat je graag meedoet! 
  8. Het ziekenhuis waar niemand minder dan Ignace Semmelweis de incidentie van kraamvrouwenkoorts wist te verminderen. Dé plek waar de roots van de handhygiëne gelegd zijn. Is dat geen unicum om als toekomstig arts of biomedicus te kunnen vertellen? 🩺
  9. Sfeer en gezelligheid! 
  10. Schnitzels. 

Nu jullie allemaal overtuigd zijn, is het tijd om je in te schrijven. De inschrijvingen sluiten op 1 maart, zodat wij tijd hebben om de vlucht en hostel te boeken. En vanaf dan is het aftellen geblazen! 

Tschüs! 

Jasper und Matthew

Deel dit evenement

bottom of page